Staand of zittend werken? Hoe werk ik gezond

Staand of zittend werken? Hoe werk ik gezond door B2B Interiors

Door toenemend gebruik van PC, TV, tablet, smartphones en spelcomputers bewegen we steeds minder. Zo zitten de meeste mensen gemiddeld 10 uur per dag. Dat begint met het ontbijt aan de keukentafel. Vervolgens zitten we in de auto of de trein en dan nog de hele dag achter ons bureau. Eenmaal thuis ploffen we na het avondeten vaak ook nog even op de bank. Het is onderdeel van onze levensstijl geworden.

Langdurig stilzitten belemmert de doorbloeding en stagneert de stofwisseling. We raden je aan om meer beweging toe te voegen aan je werk. Dat geeft een bijdrage aan onze gezondheid, concentratie en productiviteit. Begin bijvoorbeeld met het afwisselen van staand en zittend werken.
Wanneer je zittend werkt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het beeldscherm van je laptop bijna op ooghoogte zit. Je belast zo je nek een stuk minder. Ook is het erg belangrijk dat je je bureaustoel goed ingesteld hebt.

Wanneer je staat tijdens het werken wordt het transport van de zuurstof en suikers naar de hersenen verhoogd. Dit geeft als gevolg dat je creativiteit en je productiviteit verhoogd.

Op het moment dat je afwisselt tussen staand en zittend werken, pompt je hart ongeveer 10 keer zoveel meer bloed door je lichaam heen. Als je dus een aantal uur staand werkt verbrand je ongeveer 145 calorieën. Ook krijg je een minder slaperig gevoel wanneer je staand werkt. In de loop van de dag als je veel hebt gezeten, krijgt die slaperigheid zelfs een negatieve invloed op je werkprestaties .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *