Goede akoestiek op kantoor

Goede akoestiek op kantoor dor B2B Interiors

Een slechte akoestiek op kantoor wordt ervaren als drukte, slecht verstaanbaarheid, vermoeidheid, verminderende concentratie en productiviteit. Het gebruik van veel harde materialen in het interieur is hier verantwoordelijk voor.

In grote ruimtes met hoge muren heb je al snel veel kans op echo. Door de ruimte op te splitsen kun je de akoestiek verbeteren. Creëer bijvoorbeeld hoekjes door een kast haaks op de muur te zetten. Het geeft een gezelligere sfeer en zorg voor minder ongewenst geluid. Ook het afschermen van je werkplek kan helpen. Je kan dit doen door speciale panelen op je werkplek te plaatsen. Dit geeft enorme voordelen. Telefonische collega’s praten niet in elkaars gezicht en het geluid wordt minder verspreid door de ruimte.

Grote ramen en veel licht is ideaal voor in een kantoor. Helaas zorgen de ramen wel voor weerkaatsing van geluid. Om de galm te verminderen kun je kiezen voor gordijnen die het geluid absorberen. De beste combinatie is om rolgordijnen of plissé gordijnen te combineren met overgordijnen.

Er bestaan tegenwoordig ook veel wandpanelen die helpen tegen de slechte akoestiek binnen een kantoorruimte. Omdat akoestische wandpanelen in het zichtveld hangen is het uiterlijk erg belangrijk. Zelf vind ik het erg leuk dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Er zijn houten wandpanelen, wandpanelen in de vorm van een schilderij, mos panelen of gewoon een simpel gekleurd paneel. Je kunt het daardoor toch persoonlijk maken en laten passen binnen je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *