Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

Hoe stel ik mijn bureaustoel in? door B2B Interiors

De bureaustoel. Die kent iedereen wel, op kantoor of thuis. Maar staat jouw stoel wel goed? En hoe weet je nou of jouw stoel ook echt goed staat, of dat deze stoel helemaal niet bij jou past. Hieronder kom je alles te weten over het goed instellen van je bureaustoel, maar ook het uitkiezen van de goeie bureaustoel.

Uitkiezen van de juiste stoel
Waarschijnlijk kijk je altijd of vaak naar het uiterlijk van de stoel, misschien toch ook de prijs omdat die aantrekkelijk is, of de trends. Maar vaak blijkt dat de stoel dan na een tijdje kapot is en wat blijkt dan : een slechte kwaliteit.

Dus waar moet je nou naar kijken bij het aanschaffen van een bureaustoel?
Je kijkt als eerste naar de bekleding. Het moet een goede dikke laag schuim zijn, is dat niet zo? Dan zit je na een tijdje op een houten plank..

Daarna is de rugleuning erg belangrijk. Moet je een hele dag zitten op kantoor en wil je rugklachten voorkomen? Dan heb je een stoel nodig met een S vormige rugleuning. Deze moet precies in de rug holte komen te zitten.

Daarnaast moet de stoel ook goed verstelbaar zijn. Als de stoel niet verstelbaar is dan kun je hem dus niet op jou lengte afstemmen en kun jij alsnog klachten krijgen.

Als laatste is het belangrijk dat de stoel ook bij jou past. De zitting moet niet te lang zijn maar ook niet te kort. En de stoel moet ook niet te smal zijn. Je moet goed met je rug tegen de achterkant kunnen zitten!

Hoe verstel je de stoel goed?
Voor het verstellen van jouw bureaustoel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten:

Als je een bureaustoel gaat uitkiezen moet je er ook echt even op gaan zitten. Je knieën moeten namelijk 90 graden gebogen zijn en je voeten moeten gewoon de grond kunnen raken.

De armleuning moet op een manier ingesteld zijn dat de schouders ontspannen zijn en dat de onderarmen ondersteund worden door de armleuning. Daarnaast is het belangrijk om wel te blijven bewegen en niet de hele tijd dezelfde houding aan te houden tijdens het werken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *