Tips & tricks voor kantoor inrichting

Tips & tricks voor kantoor inrichting door B2B Interiors

Het interieur van een kantoor bestaat uit meer dan alleen meubilair. Er komen veel elementen om de hoek kijken die zorgen voor een inspirerende werkomgeving. Maar hoe zorg je voor die fantastische inrichting waarvan je medewerkers gaan stralen?

Het kantoor interieur moet aansluiten op het bedrijf en hun personeel. Wat doen jullie? En wat willen jullie uitstralen? Denk bij de inrichting aan dingen zoals; de indeling van het meubilair, voldoende licht en flexibele werkplekken.

De indeling
Een goede indeling van een bedrijfspand is erg belangrijk. Dit zorgt voor zo min mogelijke ergernissen op de werkvloer. Het gaat dan niet alleen om het interieur van een kantoor, maar ook over de looproutes, aantal werkplekken en de verschillende ruimtes binnen het bedrijfspand.

Een inspirerende werkomgeving moet voldoen aan een plek waar je goed kunt communiceren en gezellig samen kan komen met collega’s. vergaderruimtes, kantoorruimtes, kantines of andere plekken binnen een bedrijfspand hoeven niet meer compleet afgeschermd te worden met dichte scheidingswanden.
Tegenwoordig word er veel gebruik gemaakt van glas. Door gebruik van glazen deuren en wanden word er een open uitstraling gecreëerd. Ook kan hierdoor het daglicht nog beter verspreiden door een bedrijfspand.

Op een werkplek waar veel papier aan bod komt, is het moeilijk om orde en overzicht te houden en het kantoor netjes te houden. Er bestaan tegenwoordig veel praktische maar ook mooie opbergmogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om een kast neer te zetten die naast het opbergen ook meteen functioneert als afscheiding van de ruimte

Maak gebruik van licht
Voldoende licht zorgt voor meer productiviteit en vrolijkere werknemers. Een essentieel onderdeel van een kantoor is dus; genoeg daglicht.
Zorg er wel voor dat de werkplekken haaks vaak het raam staan om irritante reflectie op het beeldscherm te voorkomen. Naast natuurlijk licht is gewone verlichting ook een erg belangrijk onderdeel. Kies voor functionele, maar ook voor sfeervolle verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *