De kantoortrends van 2022

vergaderruimte de kantoor jongens

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe kantoortrends! Welke kleuren, meubelen en accessoires mogen niet ontbreken in jouw kantoor interieur? Maar ook de functie van kantoorruimtes zijn in het afgelopen jaar veranderd. Oftewel, de nieuwe kantoortrends van 2022. Je leest er alles over hieronder in deze blog.

Van werkruimte naar ontmoetingsplek
Kantoorruimtes worden natuurlijk gebruikt om te werken. Maar door corona hebben deze ruimtes ook een andere functie gekregen. Veel kantoorruimtes worden nu ook gebruikt als ontmoetingsplek om even gezellig te kletsen of samen te lunchen. Het is een plek geworden om even lekker sociaal te doen. Dit vraagt natuurlijk ook om een andere indeling van de ruimte. Genoeg reden om een nieuwe frisse look te geven aan jouw kantoorruimte.

Wat zijn dan die nieuwe trends?
In 2022 zijn de trends zeker veranderd. Door het socializen kom je op kantoren steeds meer “speelse ruimtes” tegen. Dit houdt in dat er ook een plek moet zijn om even lekker te chillen, denk aan een heerlijke loungehoek met een grote bank of een pooltafel om even los te komen van het werken. Deze trend is dus eigenlijk een manier om even tussen werk door te ontspannen.

De volgende kantoortrend is er één die iedereen wel zou moeten proberen. Dit zijn simpelweg wat natuurlijke elementen toevoegen aan jouw ruimte. Je ziet het steeds vaker, een “groen” kantoor. Planten zijn enorm hip! Het kan de eyecatcher van de ruimte worden maar ook zorgt het voor luchtzuivering en minder stress. Ren dus naar het tuincentrum en probeer deze trend ook eens.

Kleuren en woonstijlen
Het is tijd voor een nieuwe kleur op de muren. Maar welke kleur past nou het beste bij jou en jouw kantoor? In 2022 zijn lichte en natuurlijke kleuren zoals pastel maar ook olijfgroen veel te zien. Maar ook de felle retro kleuren zoals okergeel, blauw en terracotta komen helemaal terug. Retro en urban uit de jaren 90 komen dus helemaal terug in kleuren maar ook in de woonstijlen. Er wordt weer meer gebruik gemaakt van glas, hout en velours. Doe een keer gek en hang een accessoire in een neon kleurtje aan de muur wat bij jouw bedrijf past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *